ERP selectie


 


IT Food adviesbureau helpt u bij de selectie van een ERP partner. Wij brengen u kosteloos in contact met passende ERP softwareleveranciers die aansluiten bij uw wensen- en eisenlijst. Samen maken wij een eerste beknopte wensen- en eisenlijst. Op basis van onze 37 jaar kennis in de foodindustrie maken wij een voorselectie van bedrijven die bij u zouden passen. Samen bepalen wij hoeveel bedrijven u onderling zou willen vergelijken. De gemaakte wensen en eisen zetten wij anoniem bij hen uit. Zij moeten eerst aangeven dat zij kunnen voldoen aan de gestelde wensen- en eisenlijst. Dit voorkomt dat u uw tijd moet verspillen aan bedrijven waarvan later blijkt dat hun oplossing toch niet gaat passen.

Vervolgens brengen wij de geselecteerde bedrijven met u in contact en gaat u het gesprek aan met deze bedrijven. Op deze manier komt u alleen in contact met bedrijven die specifieke oplossingen bieden binnen de voedingssector en die van tevoren aangeven dat ze een passende oplossing hebben. Hierdoor verspilt u geen tijd aan partijen die niet kunnen helpen en begint u meteen met een selectie.

 

Additionele diensten:

Uitgebreide wensen en eisen opstellen:

Als u de eerste gesprekken heeft gehad dan is het vaak tijd om meer in detail te treden. U wilt natuurlijk zeker weten dat alle functionaliteiten in het nieuwe systeem aanwezig zijn. Indien gewenst kunnen wij u helpen bij het opstellen van deze detail wensen- en eisenlijst. Wij kijken nog eens kritisch naar uw opgestelde wensen en eisen en gebruiken onze 37 jaar ervaring om te kijken of er geen functionaliteiten missen. Wat wij vaak zien is dat zaken waarvan iedereen verwacht dat ze wel aanwezig zijn niet benoemd worden, terwijl deze wel belangrijk zijn!

Appels met Peren:

Als u eenmaal de gesprekken, eventuele demo’s en een check op de uitgebreide wensen en eisen heeft gedaan, blijven er vaak 2 partijen over. Deze partijen gaan uiteindelijk een offerte uitbrengen. Buiten dat het natuurlijk altijd functioneel moet passen is de prijs ook één van de punten waarop vergeleken gaat worden. Bedrijven bedoelen vaak hetzelfde maar roepen wat anders.

· Hoe zorgt u nu dat u appels met appels kunt vergelijken?

· Staat alles wel in de offerte?

· Klopt de productie hardware?

· Wat zijn de initiële kosten en wat zijn de kosten over 5 jaar?

· Hoe is het support geregeld?

· Wat zijn de supportkosten?

Hiermee kunnen wij u van dienst zijn! Onze taak bestaat uit het grondig doornemen van de offertes en leveringsvoorwaarden om zo onduidelijkheden boven tafel te krijgen welke u kant en klaar worden aangeleverd zodat u deze kunt communiceren met de aanbieders. Met onze 37 jaar ervaring in de Foodindustrie en meer dan 500 uitgevoerde projecten hebben wij de kennis in huis om ervoor te zorgen dat u uiteindelijk een correct en volledig aanbod krijgt welke aansluit bij uw behoeften, waardoor u appels met appels kunnen vergelijken.

Op deze manier wordt u tijd bespaard en kunt u zich richten op uw reguliere werkzaamheden (daar waar het geld wordt verdiend). U kunt de offertes, documenten en uitwerkingen rechtstreeks aan ons doorsturen, en wij regelen de rest.

IT Landschap:

Veel bedrijven hebben geen idee hoe hun huidige IT-landschap eruitziet. Ze weten niet welke applicaties er allemaal gebruikt worden en hebben vaak ook geen idee welke interfaces er allemaal tussen de pakketten gemaakt zijn. Is dit dan belangrijk om te weten? Ja!

Alle applicaties kosten geld. In de tijd die ervoor nodig is om ze te gebruiken (vaak zit er veel handmatig werk in) en in de kosten voor onderhoud en support. Ongemerkt kunnen deze kosten hoog oplopen. Vaak moet informatie ook dubbel worden ingegeven, wat natuurlijk fouten in de hand werkt. We zien dat bedrijven vaak veel meer applicaties gebruiken dan nodig en koppelingen ontbreken.

· Welke applicaties worden bijvoorbeeld niet meer geüpdatet waardoor er een beveiligingsgevaar kan optreden?

· Op welke applicaties is er geen (of beperkt) support?

· Welke interfaces zijn er allemaal?

· En misschien nog belangrijker welke ontbreken er?

Wat wij voor u kunnen doen is door middel van een gedegen onderzoek en interviews uw huidige landschap in beeld brengen. Ook brengen wij in kaart waar uw uitdagingen en gevaren liggen. De volgende stappen worden gedaan:

· Inventarisatie van huidige systemen op kantoor en productie

· Interview met key-users over gebruik huidige systemen

· Uitzoeken hoe en/of systemen gekoppeld zijn

· Grafisch overzicht maken huidige systemen

· Risico en gevaren huidige systemen in kaart brengen

Uiteindelijk krijgt u van ons een overzicht (grafisch en uitgeschreven) van al uw applicaties en welke uitdagingen en gevaren er zijn. Ook krijgt u een grafisch overzicht hoe uw landschap er eenvoudiger eruit zou kunnen zien in de toekomst. Zodat u een beeld krijgt welke kostenbesparingen u hiermee kunt verdienen.

 BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?


06-41474832